Grobar&Rob entertainment company

Nisam jedini koji se sa početka nenadane ljubavi među četničkim vojvodom i džedajem sa Zvezdare čudio ovakvom razvoju događaja. Zaista, malo je poznatih činjenica koje vežu ove dve, uslovno reći ću, ličnosti. Nespreman za otvorenu raspravu, Lukovićev medij dakako ne pruža nam dovoljno mogućnosti da se ovom temom pozabavimo zajedno.

Ostaje, dakle, pitanje po kojem osnovu je Tomislav Nikolić (u daljem tekstu: Grobar) izrekao: „Hunc ego hominem ex iure Quiritium meum esse aio“ u slučaju džedaj? Mada Grobar nije izašao transparentno pred javnost, te nas obavestio o postojanju „papira“ koje to njegovo pravo nad sirotim Lukovićem dokazuje, ponašanje obe strane ukazuje jasno na subordinaciju. Čaršijske malicioznosti kreću se od toga da je Pera u strahu od recesije klekao pred Grobara i primio trideset srebrnjaka do one Čengićeve da je u stvari Pera oduvek bio četnik.

Da je Čengić i ostatak čaršije barem delimično u pravu ukazuje i činjenica da sada sa dovoljne vremenske distance možemo jasno uočiti da se aranžman Grobar&Rob entertainment companyja ne svodi samo na preizborni baner. Čengić u svom „besu pravednika“ ne sluti ono  šta se po prodžedajevskim kuloarima šapuće.

Prič’o mi jedan čoe’k da je Grobar onomad dobio ponudu, od ovih od kojih se ponude ne odbijaju, reče, kao onomad Nedić „da se spasi država i narod“!  Reče mi još da „ti“ nisu bili zadovoljni ovim žutim, jer su sve zaklinjući se u Reich blokirali procese oko pravedničkih zahteva Reicha da slobodno raspolaže delom naše teritorije… Priča čovek (ovaj jedan), a ja u neverici, misli se roje, ‘oće glava da mi pukne, reko’ pa da l’ je moguće? A ja mislio to zbog Kusturice?! “Pa jeste“, reče narečeni. “i zbog njega, a i zbog ovog, ime mu se ne spominjalo, prekodrinskog vožda, kažu ‘ovi’  zbog takovih ima deca da nam pate, nikada more ausweise nema da dobiju, a znamo da nam je alternativa ausweis il’ logor.“

Tu je izgleda osnov Čengićevog nerazumevanja situacije, jer nije Grobar (i ne samo on) običan četnik, on je nedićevac, što će reći full integrisan u sistem koji je i njemu, Čengiću, omogućio potpun luksuz jednostranog sagledavanja stvarnosti, doduše u samo par kantona.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s