Rasrbljavanje i silikonizacija mozga

„…Ne, nikad neće, ko se Srbom zove,
Pred vama strepet’, niti se molim vama.
Nećete prepast’ oči sokolove
Ovoga svjeta najžešćim mukama!“

                                      Osman Đikić

Svako malo nas „spisateljica“, alijas referent za sve i svašta, na Twitteru suoči sa posledicama svoje kokainske logoreje. Na meti ove  odmetnice od „Pogleda“, obreo se i čika Pera Božović, naš veliki glumac. On nesrećnik pod kanonadom besnih optužbi kroz smeh nas obavesti da sa duhovnim profiterima nema šta da razgovara. Dabome, da je na naslovnoj strani nekog tabloida osvanuo naslov „Dotična je narkomanska kurvetina od četr’es kila“ verujem da bi mnogi od nas promenili mišljenje o velikanu srpskog glumišta (ili ne bi?!).

Spisateljica se, naime, našla prozvanom zbog Božovićeve izjave vezane za Gavrila Principa „ma ne bi me začudilo da neka ‘spisateljica’ napravi roman o tome kako je on bitanga, preteča Bin Ladena i nešto slično i da dobije nagradu.“

E sad, Božović očito neobavešten u potpunosti šta ova Sorošova štićenica radi sa Rokfelerovim parama primljenim preko Hartefakta malo uprošćava stvar. Kompleksnost ove operacije ogleda se u tome da se fragmentiranjem priče u sukob dovedu navodno dve ideje oslobođenja. Spisateljica dajući intervju za Akuzativ kaže:

„I sad ti tu imaš Mladobosance koji su Jugosloveni i imaš Crnu ruku koji su Velikosrbi i to je kleš, istorijski sukob koji je meni užasno zanimljiv, na koji način su ti Mladobosanci zapravo iskorišćeni od jedne vrlo retrogradne ideje.“

Kalajevski sled, kao onomad Kalaj, otac bošnjačke nacije i tvorac projekta koji se, evo, proteže na vek i po uprkos svesti o srpskom poreklu muslimana u Bosni i uprkos vlastitom delu „Istorija Srba“ u kome to jasno dokazuje, političkim inženjeringom evidentnu laž pretvara u „činjenicu“. I Kalaj je svojedobno, ignorišući vlastito delo, pokušavao ugušiti srpski duh u Bosni, srpski duh koji se širio po svim slojevima društva, kroz publikacije Bosanska vila, Zora, Gajret… Srpsko poreklo nisu krili i o tome su se jasno izjašnjavali muslimanski intelektualci tog doba kao i mnogi iza njih.

„… Islam mi je vjera sveta
Al’ mi ona ništ’ ne smeta
Da mi kuca srpsko bilo“.

             Osman Đikić

Lako bi se moglo desiti, da spisateljica u službi argumentacije, iz svog diskursa javnih ličnosti trećeg poziva izvuče i omiljenu joj silikonsku divu JK, koju naša pametnica brani rečima: „Najviše mi na nerve idu ovi što objašnjavaju da ne zna da peva“. Pevačica koja ne zna da peva al’ „poštuje ljudska prava, brani pedere, mrzi ratne zločince i je*e joj se za patriote“ jednako je kvalifikovana za tumačenje istorije kao i spisateljica.

Ostaje dakle pitanje da l’ ova naša spisateljica pretenduje da zaseni srpsku ideju oslobođenja Osmana Đikića, Omer-bega Sulejmanpašića, Aliverić Tuzlaka i mnogih drugih Srba, muslimana i pravoslavnih, na kojoj su se napajali članovi Mlade Bosne? Želi li nam ona u stvari poručiti da je ova naša Crna Ruka nešto crnja od one kojoj ona bespogovorno služi?!

Ne znam! Al’ znam da bi je čika Soroš trebao izgrditi zbog napada na Božovića. Soroš finansira mnoštvo kampanja protiv diskriminacije debelih ljudi i ovaj spisateljicin ispad morao bi za posledicu imati barem smanjenje džeparca.

Advertisements

One thought on “Rasrbljavanje i silikonizacija mozga

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s